چرا سفرهی هفت سین میاندازیم؟
هر سال با آمدن بهار و چند روز مانده به سال نو، سفرههای هفت سین وارد خانههایمان میشود. آیا تا به حال به این فکر کردید که رسم پهن کردن سفر هفت سین از کجا آمده است؟ جالب است بدانید که مردم کشورهای دیگر که نوروز را جشن میگیرند (مانند افغانها، تاجیکها و ترکمنها) این سفره را نمیچینند و این سفره حتی میان کردها (که از حافظان آیینهای باستانی ایرانی بودهاند) نیز رواج نداشته و به تازگی سفره هفتسین در میان زرتشتیان شهرنشین فراگیر شدهاست. با ما همراه باشید تا فلسفه ی سفره هفت سین را با هم بررسی کنیم.
نه تنها عدد هفت در میان ایرانیان باستان مقدس بوده بلکه در میان ساکنان امروز ایران نیز این عدد مقدس باقی مانده است و در بیشتر فرهنگ ها و ملتهای مختلف هم از جایگاه ویژه ای برخوردار است. تقدس عدد هفت در ایران باستان از آیین مهر یا میترا میآید. عدد هفت در زبان باستانی به نام ” امرداد” است. امرداد معنای جاودانگی و بیمرگی داشت و از آنجایی که این عدد معنای زیبای زندگی و جاودانگی را میداد، هفت واژه را به نشانه آن انتخاب کرده و بر سفره نوروزی میچینند.
برخی معتقدند که هفت سین نشانهی هفت دانه گیاهی (جو، ماش، عدس، ارزن، لوبیا، نخود و گندم) است که در زمان پارسیان کهن، مردم روزهای قبل از نوروز از آنها سبزه میپروراندند و ظرف آن را بر سرد در خانه خود قرار میدادند و هرکدام که بهتر سبز میشد، نشانهی پرثمر بودن آن محصول در آن سال بوده است.
سفره هفت سین بهانه است تا ساعاتی در کنار خانواده و دوستان خود بنشینید و به سالی که گذشته فکر کنید و سال پیش رو در نظر مجسم کنید و با نگاه کردن به اجزای آن زیباییهای زندگی را به یاد بیاورید. شاتوت مارکت برای همه مردم ایران سالی خوش، سرشار از برکت و سلامتی آرزمند است. در لحظه تحویل سال به یاد تمامی همراهان و هم وطنان خود باشید و از حال و هوای سفرههای هفت سین شهرتان برای ما هم بگوید.
همچنین با جستجوی کلمه هفت سین در سایت شاتوت مارکت میتونید کلی هفت سین جذاب با قیمت مناسب تهیه کنید و شروع سال رو زیباتر کنید.